Chile 200 år!




Idag är det Chiles nationaldag, närmare bestämt deras 200:ade nationaldag! Och eftersom min sambo är chilenare, så tycker jag definitiva att det är värt att fria! Så jag gjorde lite chilenska godsaker till honom :)

Jag gjorde Cola de mono, Empanadas, Pebre, och Alfajores. Och så köpte jag en flaska rött, ekologiskt chilenskt vin så klart!

                    

Cola de mono (som på svenska betyder "ap-svans") är en likör, bestående av äggulor, Pisco (chilensk sprit), mjölk, vanilj, kanel, nejlikor, snabbkaffe och socker. 

                  

Empanadas är piroger, på chilenskt vis. De är fyllda med kokta ägg, svarta oliver och nötfärs som är kryddad med paprikapulver, chili, spiskummin, oregano, salt och mycket lök. Den här gången fuskade jag lite och köpte färdig smördeg till pirogerna. I vanliga fall gör jag en egen "pirog-deg". 

                 

Alfajores är en slags kaka/bakelse. Degen till dessa består av äggulor, Pisco och vetemjöl. Dessa kakor fyller man sedan med manjar (=kokt kondenserad mjölk, typ "kolasås") och så gjorde jag en glasyr med florsocker + pudrade över lite extra florsocker.

                  

                      




Kommentarer
Postat av: Matpolisen

Här har jag firat genom att dutta tequila i det mesta, haha.

2010-09-19 @ 06:33:23
URL: http://matpolisen.wordpress.com
Postat av: Emelie

Prova, det är faktiskt jättegott och går att smaksätta i oändlighet!

2010-09-19 @ 13:32:55
URL: http://matomspunnet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0