Sjömansbiff
Tisdag: Sjömansbiff! Inspiration hämtat från Per Morberg i "Vad blir det för mat".
DETTA BEHÖVS:
smör att steka i
10-14 potatisar
800 g sjömansbiff av oxytterlår
1 msk tomatpuré
4 gula lökar
2 buljongtärningar
33 cl öl
8 dl vatten
salt, peppar
GÖR SÅHÄR:
1. Bryn köttet, lägg över i en gryta. Tillsätt tomatpuré.
2. Skala och skiva lök och potatis.
3. Bryn potatisen ett litet ögonblick i samma panna som du hade köttet. Lägg över potatisen i en egen kastrull. Stek löken, fördela över de två grytorna (potatisen och köttet).
4. Fördela ölen och vattnet över båda kastrullerna.
5. Salta, peppra och tillsätt en buljong i varje kastrull.
6. Låt koka. Potatisen är klar efter ca 15 minuter. Köttet tar 1 - 1½ timma. Vid servering, häll av vätskan från potatisen, servera endast med den mustiga skyn från köttet.
Till sjömansgrytan gjorde jag lite inlagd gurka.
Blanda ihop ½ dl ättika, 1 dl socker och 1½ dl vatten. Hyvla ner gurka.
Låt stå i kylen, minst en timma.
Tycker även det är gott med lite lingon till sjömansgrytan! Smaklig spis!
blir godare med en GOD öl i, en mörk fin. mmm!
Ja, självklart blir det ju det! Men denna gången så tog jag vad jag hade hemma för tillfället, och det blev riktigt bra ändå! :)
Riktig husmansmiddag =)