Långkok på fransyska




Japp, idag blir det långkok. En bit fransyska, lite lök, morot, lagerblad, rödvin, vatten och några pepparkorn till att börja med så får vi se hur fortsättningen blir...

   

Fiskade upp kött och morötter och allt annat ur grytan efter att det fått små-koka i ca 2,5 timma. Skar köttet i mindre bitar. Lät vätskan koka upp ordentligt så att en hel del vatten avdunstade.
 
Redning och sen lite annat smått och gott, bl.a viltfond, vitpeppar, dragon, senap, en klick creme fraiche. Tillbaka med köttet och morötterna och i med de stekta champinjonerna.

Blev helt ok, ingen succé, men definitivt ätbart :) Hade nog hellre använt någon god kött/oxfond och kanske lite grädde, men hade inte det hemma, så det blev såhär istället!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0