Köttfärspaj
Efter ett par timmars shopping (och ja, nu är jag äntligen igång med julklapps-inköpen! känns så skönt.) så blev vi sugna på köttfärspaj och den obligatoriska köttfärspaj-salladen som tillhör! Varje gång vi gör köttfärspaj så är det ett måste att denna salladen finns med. Grovhackade tomater, en finhackad lök och dressing. Inget mer. Så gott, så enkelt.
Detta använde jag till köttfärspajen:
Degen:
150 g smör
150 g keso
3,5 dl vetemjöl
Köttfärssåsen:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 tsk senap
ca 2 dl vatten
vitpeppar
1 tomat
riven ost
Jobba ihop smör, keso och mjöl till en fast degklump. Ställ i kylen medan du gör köttfärssåsen: Skala och hacka löken. Fräs i lite olja. Tillsätt färsen. Stek tills den fått färg. Tillsätt därefter tomatpuré, buljongen, senap, vatten och peppar. Låt puttra ett par minuter. Smaka av.
Lägg ungefär 1/4 av pajdegen åt sidan. Tryck ut resten i en ugnsform. Häll i köttfärssåsen. Lägg över några tomatskivor och riven ost. Kavla ut den mindre delen av pajdegen som du sparat och lägg över som ett lock. Nyp fast runtom kanterna.
In i ugnen på 225 grader ca 25 minuter. Perfekt att röra ihop "tomat- lök- & dressing"-salladen medan man väntar!