Pecan paj
Här kommer receptet på Pecanpajen!
Detta behövs:
Degen:
3 dl mjöl
125 g smör
1 krm salt
3 msk kallt vatten
Fyllningen:
125 g smör
3 dl ljus sirap
1,5 dl ljus muscovado socker
2 msk vetemjöl
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
200 g pecannötter
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. "Nyp ihop" smöret i mjöl och salt. Tillsätt vattnet. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut i pajformen. Gör några hål med en gaffel. Förgrädda i ungefär 10 min.
Under tiden som pajskalet förgräddas i ugnen, gör fyllningen. Mät upp smör, sirap, socker och mjöl i en kastrull. Koka upp och låt småputtra under omrörning, ca 5 minuter. Ta bort från värmen.
Hacka nötterna grovt. Vispa äggen lite lätt. Rör ner allt i kolasåsen. Tillsätt vaniljsockret. Häll kola- och nötblandningen över pajskalet. Grädda ca 35 minuter 175 grader.
Före ugnen...
...och efter den varit i ugnen!
Det blev en riktigt mysig adventsfika hos mor och far. Vaniljglass till Pecanpajen är ett måste! Mamma hade gjort en Pepparkakscheesecake.
Ute snöade det. Mycket snö bli´re. And I love it! :)
Gott det ser ut =)
Kikar in och önskar en god fortsättning hoppas att julen varit fin.