Kryddiga järpar, tzsaziki, sallad & klyftpotatis
Fredagsmiddagen: nötfärs-järpar med bacon och kryddat med torkad chili, klyftpotatis gjorda på bakpotatisar, tzsaziki med mycket vitlök och en sallad av mini-mozzarella, oliver, soltorkade tomater, strimlad rödlök och paprika och blandsallad.
Till järparna använde jag:
ekologisk oxfärs
ett par skivor ekologisk bacon som jag finhackat
ett ägg
ca 2 msk ströbröd
1 torkad chili (en liten, väldigt stark som jag planterat själv)
lite chilipulver
salt, peppar
Det blev 7 st i lite olika storlekar. Sedan behövdes det bara väldigt lite olja till stekningen.
Salladen med mini-mozarella, gröna oliver, marinerade soltorkade tomater som jag delat i lite mindre bitar, tunna strimlor av rödlök, grön paprika, ruccolasallad, bladspenat och röd machesallad.
Receptet till världens godaste tzsaziki hittar du här.