Rocky Road Brownies
Dessa browniesarna (heter det så?!) var supergoda! Riktigt "chokladiga" och inte för söta. Och så med lite salt och sött godis på toppen...mums! Receptet kommer från Leila Lindholm.
Detta behövs:
till en hel plåt, ca 24 st bitar
350 g mjukt smör
5 dl socker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
Till fudgeglasyren:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Rocky road topping:
½ påse Dumlekola
1 näve pistagenötter
2 nävar salta jordnötter
2 nävar mini-marshmallows
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker tills det är vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper (jag behövde två..) i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Visst ser den god ut?!
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Låt den stå och svalna därefter.
Fudge-glasyren!
Koka upp grädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader. Finhacka eller krossa chokladen och rör ner den i den varma grädd-mjölken så att chokladen smälter. Bred glasyren över kakan.
Strö över jordnötterna, pistagenötterna, mini-marshmallows och halverade Dumlekolor. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär sedan i rutor!
Gud så gott, och vilka läskande bilder! Jag vill ha choklad NU!
Mums, har fått smaka dessa av en kompis och de är verkligen goda =)
Jösses! De har jag missat!! Brukar ju göra rocky road godis till jul men denna kakan...mmmm....