Clementincurd
Gott att använda som marmelad eller i desserter. Hämtat från Jamies "Fyra årstider i köket".
DETTA BEHÖVS:
6 clementiner
2 citroner
350 g socker
4 ägg, uppvispade
2 äggulor, uppvispade
100 g osaltat smör, tärnat
GÖR SÅHÄR:
Tvätta frukterna, riv skalet och pressa ur saften i en kastrull tillsammans med socker, ägg och äggulor.
Blanda ordentligt, tillsätt smöret och ställ på mycket låg värme.
Låt blandningen bli varm under ständig omrörning (det får inte bli äggröra!) tills curden är tjock och täcker baksidan av en sked. Häll upp i rena burkar, sätt på lock och ställ in i kylen.
Kommentarer
Postat av: matte
gott va det!
Postat av: Helena S / Bara en kaka till
Vad nyskapande med clementincurd! Det kanske jag skulle ta och använda alla mina överblivna clementiner till innan de blir dåliga.
Trackback