Färs- & grönsakspaj




   

Pajdeg:

100 g smör
2 ½ dl mjöl
100 g keso

Blanda ihop ingredienserna och låt degen stå i kylen minst 30 minuter.

Fyllning:

ca 500g nötfärs
1 gul lök
2-3 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
½ buljongtärning
peppar

1 morot
4-5 champinjoner
½ broccoli
½ paprika
1/3 zuccini
1/3 aubergine

lite riven ost

Hacka löken, fräs i en kastrull tillsammans med färsen. Smaksätt med paprikapulver, tomatpuré, buljong (gärna grönsaksbuljong) och peppar. Smaka av och se om det behövs salt. Brukar inte alltid behövas när man använder buljong.

Stek grönsakerna för sig och smaksätt med lite salt och peppar. När de stekts färdigt, blanda i tillsammans med färsen.

Tryck ut pajskalet i en form. Häll över fyllningen. Riv gärna lite av en god ost överst. In med pajen i ugnen ca 30 min 200 grader.

Sallad:

2 grovt hackade tomater
½ finhackad gul lök
knappt 1 dl Felix salladsdressing

Blanda ihop ingredienserna, smaka av med salt och peppar och låt gärna stå en stund innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0