Jamie Olivers Ultimate Steak Sandwich och Rostad Potatis med Vitlök och Rosmarin




Jag såg Jamie göra denna fantastiska "mackan" i hans senaste serie "Jamies 30 minute meals". Kände direkt att detta var något som jag var tvungen att prova! Såg att Linda a.k.a Kryddburken också provat göra denna så jag hämtade även lite inspiration från henne. Såhär gjorde jag:

Till de rostade potatisarna behövs:

2 pers

två nävar färskpotatis
en hel "knippe" vitlök
en rejäl nypa salt
vatten

olivolja
färsk rosmarin
salt och peppar
citron

Till mackan behövs:

2 pers

2 entrecote
timjan
salt, peppar
olivolja

grillad inlagd paprika på burk
persilja
ca 2 msk balsamvinäger
ca 2 msk olivolja
salt,peppar

2 ciabatta-bröd
2-3 msk pepparrotsvisp
2 nävar ruccolasallad


Såhär gjorde jag:





Tvätta potatisarna. Dela dom som är lite större. Lägg dom i en djup panna eller en kastrull tillsammans med en hel "knippe" vitlök. Bara kläm sönder den så klyftorna trillar ut. Bry dig inte om att skala dom. Tillsätt en rejäl nypa salt och häll över vatten.


Låt koka i ca 10 minuter, eller tills dom går att trycka sönder lite försiktigt.

 
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisarna och vitlöksklyftorna i pannan. Tryck sönder potatisarna lite försiktigt, dom ska inte mosas!

  
Ta upp två av de kokta vitlöksklyftorna på skärbrädan. Mosa sönder med en gaffel. Lägg på en nypa salt och en nypa peppar, mosa lite till. Skrapa ihop och lägg tillbaka i stekpannan.


Häll på 2-3 msk olivolja. Låt steka/rostas på medelvärme medan du nu gör mackan.






Krydda köttet runtom med salt, peppar, timjan och olivolja. Stek på hög värme, gärna i en grillpanna (jag har ingen sådan, så jag tog en vanlig stekpanna) någon minut på varje sida, gärna så den får va lite rosa/medium i mitten.
Gör salsan medan köttet steks:

  
Finhacka grillad paprika och persilja. Häll gärna över lite av det spadet paprikorna ligger i. Och häll på ca 2 msk balsamvinäger, 2 msk olivolja, salt och peppar. Hacka igenom det igen, så det blir en härlig röra.






Lägg det nystekta/grillade köttet direkt över salsan och låt dom ligga och vila.




Glöm inte bort att skaka/röra om potatisarna då och då. Dra av bladen från två kvistar rosmarin och tillsätt i pannan.




Bred en rejäl klick med pepparrotskräm på bottendelarna av ciabatta-bröden.



Lägg därefter på en näve ruccola sallad.



Dela köttbitarna i smala strimlor.







Lägg på en rejäl hög med de goda kött-strimlorna på varje macka. Skrapa ihop det som blir över av salsan och lägg på överst. Tryck därefter på "locket" på bröden. Låt det få suga åt sig av de goda safterna. 




Pressa lite citronsaft över potatisarna. Låt "fräsa till" ett par sekunder. Servera!




Om Du vill se när Jamie själv lagar detta så klicka här



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0