Glögg
Ett recept jag fick av en sjuksköterske-elev som jag var handledare åt. Väldigt god glögg blir det! Särskilt om den får stå ett tag, gärna någon vecka.
TILL EN FLASKA GLÖGG BEHÖVS:
1 dl vodka
2 kanelstänger
15 hela kryddnejlikor
1 bit torkad ingefära
½ tsk stötta kardemummakärnor
½ pomeransskal
strösocker efter smak
en flaska rödvin (70 cl)
Lägg kryddor och vodka i en glasburk eller flaska. Låt stå 1-2 dygn.
Filtrera vätskan.
Tillsätt strösocker och en flaska rödvin. Rör om så att sockret löser sig, smaka av om det behöver tillsättas mer socker. Jag hade nog i ca 1 ½ - 2 dl innan jag blev nöjd.
Låt sedan glöggen stå ett par dagar, eller gärna 1-2 veckor.
Kommentarer
Trackback