Wallenbergare




Idag blev det Wallenbergare till middag. Har aldrig gjort sådana förut, så det var lite roligt att få lära sig något nytt! Såhär gjorde jag:

Ingredienser:

500 g kalvfärs
4 äggulor
2,5 dl grädde
salt, vitpeppar
ströbröd
smör att steka i

   

Ingredienserna till biffarna ska vara väl kylda. Lägg färsen i en matberedare, tillsätt äggulor, salt och peppar. Mixa färsen en liten stund. Tillsätt sedan grädden i en fin stråle samtidigt som mixern fortfarande går. Se till att all grädde blandas in, men låt det inte mixas för länge. Risken är att temperaturen höjs och att färsen delar sig.

Lägg hälften av ströbrödet på en tallrik. (Använd helst "hemmagjort" ströbröd, 2-3 skivor vitt bröd som du mixar innan du börjar med färsen) Blöt händerna i kallt vatten och forma biffar av färsen. Lägg biffarna på fatet med ströbröd, strö resten av brödet över biffarna.

Stek biffarna i smör på låg värme. Eventuellt kan de behövas efterstekas i ugn en stund tills de är genomstekta, det gjorde jag, ca 10 min på 150 grader.

Servera med potatismos, gräddsås, gröna ärtor och lingonsylt.   





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0