Sjömansbiff




Tisdag: Sjömansbiff! Inspiration hämtat från Per Morberg i "Vad blir det för mat".

DETTA BEHÖVS:

smör att steka i
10-14 potatisar
800 g sjömansbiff av oxytterlår
1 msk tomatpuré
4 gula lökar
2 buljongtärningar
33 cl öl
8 dl vatten
salt, peppar


GÖR SÅHÄR:

1. Bryn köttet, lägg över i en gryta. Tillsätt tomatpuré.
  

2. Skala och skiva lök och potatis.


3.  Bryn potatisen ett litet ögonblick i samma panna som du hade köttet. Lägg över potatisen i en egen kastrull. Stek löken, fördela över de två grytorna (potatisen och köttet).
   


4. Fördela ölen och vattnet över båda kastrullerna.
   

5.  Salta, peppra och tillsätt en buljong i varje kastrull.


6.  Låt koka. Potatisen är klar efter ca 15 minuter. Köttet tar 1 - 1½ timma. Vid servering, häll av vätskan från potatisen, servera endast med den mustiga skyn från köttet.



Till sjömansgrytan gjorde jag lite inlagd gurka.
Blanda ihop ½ dl ättika, 1 dl socker och 1½ dl vatten. Hyvla ner gurka.
Låt stå i kylen, minst en timma.

   


Tycker även det är gott med lite lingon till sjömansgrytan! Smaklig spis!



Kommentarer
Postat av: Anonym

blir godare med en GOD öl i, en mörk fin. mmm!

2010-11-10 @ 15:49:30
Postat av: Martina J

Ja, självklart blir det ju det! Men denna gången så tog jag vad jag hade hemma för tillfället, och det blev riktigt bra ändå! :)

2010-11-10 @ 15:59:56
URL: http://micocinita.blogg.se/
Postat av: Coquina

Riktig husmansmiddag =)

2010-11-11 @ 14:29:09
URL: http://coquina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0