Västerbottenpaj med kantareller




En mycket god paj att ha till t.ex kräftskivan! Inspiration hämtat från Per Morbergs "Vad blir det för mat".

Detta behövs:

Pajdeg
150 g smör
4 dl mjöl (jag använde Vetemjöl special m. fullkorn)
2 msk kallt vatten
0,5 tsk salt

Fyllning
1 l färska kantareller
1 gul lök
5 ägg
2 dl crème fraiche
2 dl riven västerbottenost.
1 dl hackad gräslök
svartpeppar


Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg. Forma den till en "klump" och ställ i kylskåpet i 30-40 minuter.
Värm ugnen till 200 grader, kavla/tryck ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. "Nagga" botten med en gaffel. Förgrädda i 10-15 min.
Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt gräslöken. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
Grädda i ugnen i 175 - 200 grader i 15 - 20 minuter tills äggstanningen stelnat. Låt den vila en stund före servering. Garnera med nyhackad gräslök.



Kommentarer
Postat av: Matpolisen

Jag har så otroligt mycket kantareller hemma. Det här låter som en väldigt god idé.

2010-08-29 @ 13:28:36
URL: http://matpolisen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0